Bra film på bio i Luleå

Här hittar du filmer som går på bio just nu i Luleå.

Filmerna med högst betyg på IMDb ligger överst i listan, så scrolla bara ner tills du hittar en film som du vill se!

Film Joker på bio i Luleå.
Joker 8.9
Drama  Thriller  15 år, 2:02
Arthur, en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker… men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Han är helt ur synk med verkligheten och hans okontrollerbara och opassande skratt, som bara ökar när han försöker behärska det leder till mer hån och även våld.
i dag 15:15 - Filmstaden Luleå
18:15 - Filmstaden Luleå
21:00 - Filmstaden Luleå
i morgon 15:15 - Filmstaden Luleå
18:15 - Filmstaden Luleå
21:00 - Filmstaden Luleå
onsdag 15:15 - Filmstaden Luleå
18:15 - Filmstaden Luleå
21:00 - Filmstaden Luleå
torsdag 15:15 - Filmstaden Luleå
18:15 - Filmstaden Luleå
21:00 - Filmstaden Luleå
Film Bortom det synliga – filmen om Hilma af Klint på bio i Luleå.
Bortom det synliga – filmen om Hilma af Klint 8.0
Dokumentär  Barntillåten, 1:33

Det abstrakta måleriet som revolutionerade konstvärlden i början av 1900-talet har tillskrivits Kandinsky, Malevich och Mondrian. Idag vet vi bättre. Det var en svensk konstnär som var först och hon var kvinna.

Redan 1906 målade Hilma af Klint storslagna abstrakta verk, långt före det ryska och franska avantgardet. Flera av deras verk har stora likheter med de tavlor som af Klint målade flera år tidigare. Skulle Kandinsky kunna ha sett af Klints målningar och tagit intryck? Tanken är svindlande.

Af Klints målningar återfanns i ett vindsförråd på Strandvägen i Stockholm i slutet av 1960-talet, bara för att ignoreras av de stora institutionerna för modern konst. Idag är tonen en annan. Moderna Museet, Lousiana och Guggenheim i New York har alla haft hyllade af Klint-utställningar.

Utöver att ge Hilma af Klint en rättmätig plats i konsthistorien lyckas den tyska regissören Halina Dyrschka i denna dokumentär kongenialt förmedla den tidlösa, andliga och storslagna känsla som finns i Hilma af Klints verk.

torsdag 19:00 - Folkets Bio Royal
Film Downton Abbey på bio i Luleå.
Downton Abbey 7.8
Drama  7 år, 2:02
Familjen Crawley, ägare till det edwardianska lantgodset Downton Abbey, blir överraskade av ett storslaget kungligt besök och får hantera utmaningarna som kommer med det. Nu återkommer de populära karaktärerna från den omtyckta serien Downton Abbey i en helt nyskapad film.
i dag 15:30 - Filmstaden Luleå
18:15 - Filmstaden Luleå
i morgon 15:30 - Filmstaden Luleå
18:15 - Filmstaden Luleå
onsdag 15:30 - Filmstaden Luleå
18:15 - Filmstaden Luleå
torsdag 15:30 - Filmstaden Luleå
18:15 - Filmstaden Luleå
Film Ghostbusters - Klassiker på bio i Luleå.
Ghostbusters - Klassiker 7.8
Action  Komedi  11 år, 1:45
När universitetet reducerar den parapsykologiska avdelningen, bildar forskarna dr Venkman, dr Stantz och dr Spengler firman "Ghostbusters", som specialiserar sig på att utrota övernaturliga plågoandar. När Dana Barret upptäcker att hennes kylskåp är ingången till den andliga världen, sätts jakten igång för våra hjältar. Plötsligt måste de möta en gammal ond kraft som gör vad som helst för att få Manhattan att bli ett rent helvete.
i morgon 18:10 - Filmstaden Luleå
Film Hasse & Tage - En kärlekshistoria på bio i Luleå.
Hasse & Tage - En kärlekshistoria 7.4
Dokumentär  Barntillåten, 1:44
Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar. *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 15:00 - Filmstaden Luleå
onsdag 15:00 - Filmstaden Luleå
Film En komikers uppväxt på bio i Luleå.
En komikers uppväxt 7.3
Drama  11 år, 1:31
Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan. Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen Jenny och Thomas, men bjuds bara in när de andra vill. Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning En komikers uppväxt spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.
i dag 15:50 - Filmstaden Luleå
18:00 - Filmstaden Luleå
i morgon 15:50 - Filmstaden Luleå
18:00 - Filmstaden Luleå
onsdag 15:50 - Filmstaden Luleå
18:00 - Filmstaden Luleå
torsdag 15:50 - Filmstaden Luleå
18:00 - Filmstaden Luleå
Film Zombieland: Double Tap på bio i Luleå.
Zombieland: Double Tap 7.3
Action  Komedi  Skräck  15 år, 1:39
I uppföljaren följer vi våra fyra zombieslaktare på en tumultartad trip som sträcker sig från Vita huset till landets mitt. De ställs inför zombies som har utvecklats sedan sist och nya överlevare. Men först och främst måste de hantera problemen som uppstår inom deras egna så kallade familj.
i dag 18:10 - Filmstaden Luleå
21:15 - Filmstaden Luleå
i morgon 21:15 - Filmstaden Luleå
onsdag 18:10 - Filmstaden Luleå
21:15 - Filmstaden Luleå
torsdag 18:10 - Filmstaden Luleå
21:15 - Filmstaden Luleå
Film Judy på bio i Luleå.
Judy 7.2
Drama  Musik  7 år, 1:58
Det sägs redan att Renée Zellweger måste få en andra Oscar för comebacken som Judy Garland i filmen om den sista, turbulenta tiden i stjärnans liv. Renée visade sina musikaliska talanger i Chicago - nu fångar hon legenden Garlands unika sångröst, utseende och personlighet på pricken. Året är 1969, och flickan som blev allas älskling i Trollkarlen från OZ är en dyrkad 46-årig artist med en rad filmsuccéer och fyra äktenskap i bagaget. Nu förbereder sig Judy för en rad utsålda konserter i London. Hon är lycklig med sin nya kärlek, den tretton år yngre Mickey. Judy charmar alla från musiker till fans med värme, slagfärdighet och fantastiska scenframträdanden. Men hon är märkt av ett liv i ständigt rampljus sedan barnsben, och en smärtsam vårdnadstvist om sina älskade barn med exmaken Sidney som kan ge dem en mer stabil tillvaro. **Så tyckte medlemmarna om Judy** 7 oktober förhandsvisades ”Judy” för Filmstadens guldmedlemmar i hela landet. [Här är deras reaktioner på filmen!](https://www.filmstaden.se/nyhet/NCG24611/sa-tyckte-medlemmarna-om-judy?utm_source=Film&utm_medium=News&utm_campaign=S%C3%A5%20tyckte%20medlemmarna%20om%20Judy)
i morgon 15:00 - Filmstaden Luleå
torsdag 15:00 - Filmstaden Luleå
Film Förfärliga snömannen på bio i Luleå.
Förfärliga snömannen 7.1
Animerat  Äventyr  Komedi  7 år, 1:38
När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av huset där hon bor i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt. Men trion måste hela tiden ligga ett steg före Burnish, en rik man som vill fånga en yeti, och zoologen Dr. Zara, för att hjälpa Everest att ta sig hem.
fredag 15:00 - Filmstaden Luleå
lördag 12:30 - Filmstaden Luleå
15:00 - Filmstaden Luleå
söndag 12:30 - Filmstaden Luleå
15:00 - Filmstaden Luleå
Film Maleficent 2: Ondskans härskarinna på bio i Luleå.
Maleficent 2: Ondskans härskarinna 7.0
Äventyr  Fantasy  11 år, 1:59
Vi följer den komplicerade relationen mellan Maleficent och den blivande drottningen Aurora. Tillsammans kämpar de mot nya motståndare för att skydda hedarna och de magiska varelser som bor där. Angelina Jolie och Elle Fanning repriserar sina roller som Maleficent och Aurora när historien fortsätter flera år efter handlingen i den första filmen.
i dag 15:30 - Filmstaden Luleå
17:45 - Filmstaden Luleå
20:30 - Filmstaden Luleå
i morgon 15:30 - Filmstaden Luleå
17:45 - Filmstaden Luleå
20:30 - Filmstaden Luleå
onsdag 15:30 - Filmstaden Luleå
17:45 - Filmstaden Luleå
20:30 - Filmstaden Luleå
torsdag 15:30 - Filmstaden Luleå
17:45 - Filmstaden Luleå
20:30 - Filmstaden Luleå
Film Gud finns, hennes namn är Petrunya på bio i Luleå.
Gud finns, hennes namn är Petrunya 6.9
Drama  11 år (7 år i vuxens sällskap), 1:40

I den lilla nordmakedonska staden Stip är det tradition att prästen varje januari släpper ner ett stort träkors i floden. Hundratals män kastar sig efter korset och den som lyckas fånga det garanteras lycka och välgång. Just detta år får Petrunya ett ryck och dyker ner i vattnet och lyckas ta korset före alla andra. Det är första gången en kvinna ger sig in i leken och reaktionerna är våldsamma. Men Petrunya står på sig. Hon har tagit korset och vägrar lämna det ifrån sig.

torsdag 18:30 - Folkets Bio Royal
Film Tre sekunder på bio i Luleå.
Tre sekunder 6.6
Drama  Thriller  15 år, 1:53
Pete Koslow arbetar som informatör åt polisen. Efter att ett uppdrag slutat med att en polis dödats tvingas han fortsätta infiltrera maffian inifrån fängelset. Frågan är hur länge han kan hålla sitt uppdrag hemligt och vad händer om han avslöja...
i dag 21:00 - Filmstaden Luleå
i morgon 21:00 - Filmstaden Luleå
onsdag 21:00 - Filmstaden Luleå
torsdag 21:00 - Filmstaden Luleå
Film Gemini Man på bio i Luleå.
Gemini Man 5.7
Action  Thriller  15 år, 1:57
Vem räddar dig från dig själv? En extremt skicklig lönnmördare blir plötsligt förföljd av en mystisk ung man som till synes kan förutsäga alla hans drag.
i dag 20:45 - Filmstaden Luleå
i morgon 20:45 - Filmstaden Luleå
onsdag 20:45 - Filmstaden Luleå
torsdag 20:45 - Filmstaden Luleå
Film Terminator: Dark Fate på bio i Luleå.
Terminator: Dark Fate
Action  Äventyr  Sci-Fi  15 år, 2:10
Människans motståndskraft har tvingat Skynet att skicka alltmer utvecklade Terminators för att utrota hotet från mänskligheten en gång för alla. För 27 år sedan försökte de eliminera den framtida rebelledaren John Connor, men en ohelig allians av vänner och fiender ändrade framtiden innan den inträffat och hindrade Skynet från att bli till. Frågan är om det räckte att ändra tidens gång för att rädda människorna från sitt öde?
fredag 20:30 - Filmstaden Luleå
23:30 - Filmstaden Luleå
lördag 20:30 - Filmstaden Luleå
23:30 - Filmstaden Luleå
söndag 20:30 - Filmstaden Luleå
Film Tills Frank skiljer oss åt på bio i Luleå.
Tills Frank skiljer oss åt
Komedi  Romantik  Barntillåten, 1:43
Vera har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmige kollega Frank, men hennes livscoach tycker det är dags att Vera sänker sina krav, mållåser på en hyfsad kille och sätter fart på sitt liv. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll. **Så tyckte medlemmarna om Tills Frank skiljer oss åt** 12 oktober förhandsvisades den svenska storfilmen ”Tills Frank skiljer oss åt” för Filmstadens medlemmar i hela landet. [Här är deras reaktioner på filmen!](https://www.filmstaden.se/nyhet/NCG27042/sa-tyckte-medlemmarna-om-till-frank-skiljer-oss-at?utm_source=Film&utm_medium=News&utm_campaign=S%C3%A5%20tyckte%20medlemmarna%20om%20Till%20Frank%20skiljer%20oss%20%C3%A5t) *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 15:15 - Filmstaden Luleå
18:00 - Filmstaden Luleå
20:40 - Filmstaden Luleå
i morgon 15:15 - Filmstaden Luleå
18:00 - Filmstaden Luleå
20:40 - Filmstaden Luleå
onsdag 15:15 - Filmstaden Luleå
18:00 - Filmstaden Luleå
20:40 - Filmstaden Luleå
torsdag 15:15 - Filmstaden Luleå
18:00 - Filmstaden Luleå
20:40 - Filmstaden Luleå