Bra film på bio i Göteborg

Här hittar du filmer som går på bio just nu i Göteborg.

Filmerna med högst betyg på IMDb ligger överst i listan, så scrolla bara ner tills du hittar en film som du vill se!

Film Akira - Klassiker på bio i Göteborg.
Akira - Klassiker 8.0
Animerat  Action  Drama  15 år, 2:04
I en nära framtid där världen genomlevt ett förödande krig är Japans återuppbyggda huvudstad Neo-Tokyo en dekadent mega-stad präglad av kriminalitet och ungdomsgäng. De unga motorcykelligisterna Kaneda och Tetsuo blandas genom en olycka in i en politisk intrig, som kretsar kring en grupp barn med psykiska krafter och den mystiska Akira.
i morgon 19:00 - Filmstaden Bergakungen
Film Tenet på bio i Göteborg.
Tenet 7.8
Action  Drama  Thriller  15 år, 2:30
Christopher Nolans "Tenet" är en episk actionfilm som tar sitt avstamp i den internationella spionvärlden. John David Washington spelar huvudrollen som "protagonisten" i Christopher Nolans nya actionfilm ”Tenet.” I en skuggvärld av spionage på hög internationell nivå är ordet Tenet det enda redskap han har för att rädda mänskligheten. Hans mål utvecklas under det att uppdraget utförs. Bortom tiden. Inte tidsresor. Inversion. Nolan har skrivit och regisserat filmen och har använt sig av en mix av IMAX och 70mm för att ge historien liv på bioduken. "Tenet" har spelats in på plats i sju länder världen över, bland annat i Italien, Indien, Norge, Estland, Danmark, England och USA. Förutom John David Washington ser vi Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine och Kenneth Branagh.
i dag 13:00 - Filmstaden Bergakungen
14:30 - Filmstaden Bergakungen
16:50 - Filmstaden Bergakungen
17:30 - Filmstaden Bergakungen
18:30 - Biopalatset
19:20 - Biopalatset
20:00 - Filmstaden Bergakungen
20:20 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 13:00 - Filmstaden Bergakungen
14:30 - Filmstaden Bergakungen
16:50 - Filmstaden Bergakungen
17:30 - Filmstaden Bergakungen
18:30 - Biopalatset
19:20 - Biopalatset
20:00 - Filmstaden Bergakungen
20:20 - Filmstaden Bergakungen
Film Palm Springs på bio i Göteborg.
Palm Springs 7.4
Komedi  11 år, 1:30
Nyles är en bekymmersfri kille som på ett bröllop i Palm Springs träffar Sarah – en motvillig brudtärna som bara vill att kvällen ska vara över. Dessvärre verkar det inte bättre än att de är utlämnade åt varandra eftersom festkvällen fastnat och går i loop. Återstår bara att leva som det inte fanns någon morgondag.
i dag 17:40 - Filmstaden Bergakungen
17:45 - Biopalatset
19:50 - Filmstaden Bergakungen
20:00 - Biopalatset
i morgon 15:00 - Filmstaden Bergakungen
17:40 - Filmstaden Bergakungen
17:45 - Biopalatset
19:50 - Filmstaden Bergakungen
20:00 - Biopalatset
Film Black Panther - Klassiker på bio i Göteborg.
Black Panther - Klassiker 7.3
Action  Äventyr  Sci-Fi  11 år, 2:14
Efter händelserna i Captain America: Civil War återvänder T’Challa till sitt hemland, det isolerade, högteknologiska afrikanska landet Wakanda, för att bli dess kung. Men när en gammal fiende dyker upp måste T’Challa, både som kung och Black Panther visa sin styrka. Han dras in i en konflikt som hotar inte bara Wakandas öde, utan hela världen.
i dag 18:20 - Filmstaden Bergakungen
Film Flykten från New York - Klassiker på bio i Göteborg.
Flykten från New York - Klassiker 7.2
Action  Äventyr  Sci-Fi  15 år, 1:39
I en nära framtid har brottsstatistiken skjutit i höjden och hela Manhattan har gjorts om till ett flyktsäkert fångläger omgärdat av skyhöga murar. Regeln är enkel: Om du stängs in här, så släpps du aldrig ut igen. Men efter att USAs president kraschlandat på ön måste någon ta sig in i det livsfarliga området för att finna honom. Uppdraget går till en ny fånge, ex-soldaten Snake Plissken. Om han lyckas vinner han sin frihet. Om han misslyckas dör han, ögonblickligen. Han har exakt 24 timmar på sig. Få filmer har blivit så plagierade som John Carpenters banbrytande actionklassiker "Flykten från New York". Filmen har sedan länge nått högsta kultstatus och fyller nu 40 år, vilket firas med att den får nypremiär på bio – nu digitalt restaurerad med briljant bild och ljud!
i dag 15:30 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 15:00 - Filmstaden Bergakungen
Film Babyteeth på bio i Göteborg.
Babyteeth 7.1
Komedi  Drama  15 år, 1:57
Millas föräldrar tror sig uppleva sin värsta mardröm när deras allvarligt sjuka dotter blir handlöst förälskad i den småkriminella Moses. Men i takt med att Millas kärlek till Moses växer återkommer hennes vilja att leva. Snart kommer hon visa alla i sin närhet hur man lever livet till fullo och det som till en början såg ut som en katastrof för familjen Finlay blir i stället början på något nytt. Milla visar dem alla hur underbart det är att inte vara död och hur långt vi alla kan gå för kärleken.
i dag 17:20 - Filmstaden Bergakungen
Film En kvinna bland män på bio i Göteborg.
En kvinna bland män 7.1
Drama  Barntillåten, 2:00
Ruth Bader Ginsburg, en ung småbarnsmamma och advokat kämpar i en värld helt dominerad av män. När Ruth tillsammans med sin man Marty tar sig an ett banbrytande fall, vet hon att det för alltid kommer att förändra hur domstolarna och USA ser på könsdiskriminering. En kvinna bland män är inspirerad av den sanna historien om Ruth Bader Ginsburg som 2018 firade 25-års jubileum som Domare i Högsta Domstolen.
i dag 15:50 - Filmstaden Bergakungen
16:30 - Biopalatset
i morgon 16:30 - Biopalatset
17:20 - Filmstaden Bergakungen
Film The King of Staten Island på bio i Göteborg.
The King of Staten Island 7.1
Komedi  11 år, 2:17
Scotts liv sattes på paus när hans pappa, som var brandman, dog när Scott var sju år. Nu är han i 20-årsåldern, har uppnått väldigt lite och hans dröm om att bli tatuerare verkar ligga långt utom räckhåll. När hans ambitiösa yngre syster ger sig iväg till college bor Scott fortfarande kvar hos sin utmattade mamma, som är akutsjuksköterska, och tillbringar dagarna med att röka gräs och hänga med polarna Oscar, Igor och Richie. I hemlighet har han ihop det med med sin barndomsvän Kelsey. Men när hans mamma börjar träffa en högljudd brandman, Ray, sätter det igång en kedja av händelser som kommer att tvinga Scott att kämpa med sin sorg och ta sina första steg mot att gå vidare i livet.
i dag 19:00 - Filmstaden Bergakungen
Film There is no evil på bio i Göteborg.
There is no evil 7.1
Drama  Från 15 år, 2:30

Ett samhälle som tillåter dödsstraff behöver människor som är villiga att döda. Fyra män står inför ett omöjligt men enkelt val. Oavsett vilket beslut de fattar, kommer det att förstöra deras liv för all framtid.

Heshmat, en exemplarisk familjeman, ger sig iväg tidigt varje morgon. Vart åker han? Pouya kan inte förmå sig att gå emot allt han står för, och döda en annan människa. Javad anar inte att frieriet han i hemlighet planerat på sin älskades födelsedag inte kommer att vara den största överraskningen den dagen. Bahram kan inte utöva sitt yrke som läkare och har bestämt sig för att berätta varför för sin brorsdotter.

Överleva eller göra motstånd? Filmen ställer frågan i fyra sammanlänkade berättelser som pendlar mellan vardaglig närhet och våldsam dramatik.

Vinnare av Guldbjörnen vid Berlin Filmfestival 2020!

i morgon 20:15 - Hagabion
Film Bait på bio i Göteborg.
Bait 7.1
Drama  från 11 år, 1:27

Med växande bitterhet tvingas den barska men godhjärtade fiskaren Martin se på när semesterfirande stadsbor tar över hans hemby, ett litet fiskesamhälle i Cornwall. Barndomshemmet med havsutsikt har sålts till välbeställda Londonbor och brorsan kör turister i familjens fiskebåt. Med en skärpa lika poetisk som politisk, är Bait en filmisk pärla som fiskats ur havet.

 

 

i dag 21:00 - Hagabion
Film En natt på Louvren: Leonardo Da Vinci på bio i Göteborg.
En natt på Louvren: Leonardo Da Vinci 6.9
Konst  Barntillåten, 1:30
I samband med 500-årsminnet visar vi den fantastiska da Vinci-utställningen på Louvren. En av Louvrens mäktigaste och mest populära utställningar. Intresset för utställningen har varit enormt och det blev publikrusning när biljetterna släpptes. Nu har du möjlighet att se denna fantastiska utställning utan att behöva åka till Paris utan från en skön biofåtölj i Sverige. Da Vinci-utställningen har filmats nattetid utan publik, för att skapa en exklusiv guidad tur till biobesökaren. Ett unikt tillfälle att beskåda målningarna på nära håll och ta av Da Vincis konstnärliga resa. Måleriet står i centrum och hur Da Vinci återskapade världen – ”måleriets vetenskap” – som han kallade det. Louvrens kuratorer är expertguider och tar biobesökaren genom utställningen.
i dag 16:20 - Biopalatset
i morgon 16:20 - Biopalatset
Film Bitter Love på bio i Göteborg.
Bitter Love 6.9
Dokumentär  Ej angivet, 1:30

Alla de som gått ombord på resan drivs av en längtan efter förändring i sina liv: lycka, kärlek, vänskap. Vi flyter längs Volga på ett ryskt kryssningsfartyg, ett mikrouniversum av billig lyx som åtnjuts av ett blandat galleri av människor. De flesta har sina bästa år bakom sig, något de är smärtsamt medvetna om. Men de som är lite yngre har det inte lättare. Ombord finns en spåkvinna och hon skräder inte orden när hennes sökande medpassagerare undrar vad framtiden bär. Livet är långt, lycka är förgängligt, kärlek är komplicerat, men med lite självinsikt och humor blir slutet gott för de flesta.

i dag 18:45 - Hagabion
i morgon 18:15 - Hagabion
Film Greenland på bio i Göteborg.
Greenland 6.5
Action  Thriller  15 år, 2:00
Familjen Garrity kämpar för att överleva samtidigt som en dödlig komet är på väg mot jorden. John, hans fru Allison och deras lilla son Nathan gör en riskfylld resa för att ta sig till en säker plats. När världen nås av skrämmande nyheter om kometens dödliga framfart upplever familjen Garrity både det bästa och värsta hos mänskligheten samtidigt som de kämpar mot den ökade paniken och laglösheten runt omkring dem. Nedräkningen till den globala apokalypsen närmar sig och familjens desperata flykt kulminerar i ett sista-minuten-flyg till en möjlig fristad.
i dag 18:10 - Filmstaden Bergakungen
19:30 - Biopalatset
20:30 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 18:10 - Filmstaden Bergakungen
19:30 - Biopalatset
20:30 - Filmstaden Bergakungen
Film Helene på bio i Göteborg.
Helene 6.5
Drama  7 år, 2:02
Året är 1915. Helene Schjerfbecks konstnärskap håller på att falla i glömska. Det är år sedan hon hade sin senaste utställning. Men så dyker en konsthandlare dyker upp med stora planer för Helene. Och hon får kontakt med beundraren och amatörmålaren Einar Reuter. Livet får en nytändning och blir aldrig mer sig likt. "Helene" skildrar den berömda konstnärens mest omvälvande år, i en film fylld av passion för måleri och livet självt. *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i morgon 15:50 - Biopalatset
Film David Copperfields äventyr och iakttagelser på bio i Göteborg.
David Copperfields äventyr och iakttagelser 6.4
Komedi  Drama  11 år, 1:59
Regissören bakom succékomedin "The Death of Stalin" har skapat en oemotståndligt fartfylld och humoristisk film som utspelar sig i det viktorianska London. Dev Patel från "Slumdog Millionaire" och "Lion" spelar den föräldralösa David som med gott hjärta och stor äventyrslusta upplever allt från fattigdom till överdåd, från grymhet till sann kärlek. På vägen möter han en färgstark samling excentriker, spelade av flera av Englands största stjärnor. En nyskapande tolkning av Charles Dickens klassiker.
i dag 12:50 - Filmstaden Bergakungen
13:40 - Filmstaden Bergakungen
15:30 - Biopalatset
16:30 - Filmstaden Bergakungen
18:40 - Biopalatset
i morgon 12:50 - Filmstaden Bergakungen
13:40 - Filmstaden Bergakungen
15:30 - Biopalatset
16:30 - Filmstaden Bergakungen
18:40 - Biopalatset
Film Familjen Bigfoot på bio i Göteborg.
Familjen Bigfoot 6.4
Komedi  Äventyr  Animerat  Familj  7 år, 1:29
Nu får svenska biobesökare åter träffa familjen Bigfoot! Det har gått en tid sedan familjens hisnande äventyr i Bigfoot Junior. Pappa Bigfoot har blivit världsberömd, och vill använda sitt kändisskap till att förändra världen. När en viktig miljöorganisation ber om hans hjälp att skydda ett naturreservat från att förgöras av ett stort oljebolags framfart tackar han ja. Men så försvinner han spårlöst, och familjen med sonen Adam i spetsen gör allt för att hitta honom och rädda reservatet. Givetvis följer björnen Wilbur och tvättbjörnen Trapper med på räddningsaktionen.
i dag 11:50 - Filmstaden Bergakungen
13:10 - Filmstaden Bergakungen
14:00 - Filmstaden Bergakungen
14:40 - Filmstaden Bergakungen
16:10 - Biopalatset
i morgon 11:50 - Filmstaden Bergakungen
11:50 - Filmstaden Bergakungen
14:00 - Filmstaden Bergakungen
14:40 - Filmstaden Bergakungen
16:10 - Biopalatset
Film Psykos i Stockholm på bio i Göteborg.
Psykos i Stockholm 6.4
Drama  11 år, 1:40
En mamma och hennes dotter är på väg till Stockholm för att fira dotterns 14­-årsdag. Redan på tåget börjar mamman uppföra sig konstigt och dottern befarar att ännu en psykos är på väg att ta hennes mamma i besittning. Trots tecknen försöker de genomföra semestern som planerat. När mammans tillstånd trappas upp blir dottern lämnad ensam och får under några magiska dagar och nätter utforska Stockholm på egen hand. "Psykos i Stockholm" är ett förhöjt drama om en fantastisk och villkorslös mor­ och dotterrelation.
i dag 14:20 - Filmstaden Bergakungen
Film Sångklubben på bio i Göteborg.
Sångklubben 6.4
Drama  Komedi  Barntillåten, 1:53
För en grupp kvinnor på en militärbas i England är oron för makar som befinner sig i strid vardag. Bland dem finns respektingivande Kate och levnadsglada Lisa, som tar sig an uppdraget att hitta något som förenar dem. Stickning och bokklubbar havererar omgående, men kanske körsång är värt ett försök? Kate som vill höra rena stämmor i en klassisk repertoar drabbar snart samman med Lisa, som förespråkar fullt ös i poplåtar alla kan texten på. Men gradvis upptäcker de nya sidor hos varandra och Kate, vars son dödades i strid, får tack vare Lisas rebelliska dotter Frankie oväntad hjälp att bearbeta sorgen hon bär inom sig. Rösterna i den oregerliga kören klingar allt säkrare, och plötsligt får de ett erbjudande från London att sjunga i Royal Albert Hall. Nu måste de lägga oenigheterna bakom sig och hitta sin gemensamma ton. En varm, underhållande film av mannen bakom "Allt eller inget".
i dag 12:20 - Filmstaden Bergakungen
15:50 - Biopalatset
18:50 - Biopalatset
i morgon 12:20 - Filmstaden Bergakungen
Film Våga drömma på bio i Göteborg.
Våga drömma 6.3
Drama  Musik  Romantik  7 år, 1:53
I Hollywoods bländande värld, utspelar sig berättelsen om Grace Davis - en superstjärna vars talang och ego har nått ofattbara höjder. Hennes överarbetade personliga assistent, Maggie, är fast med att springa ärenden men hennes stora dröm sedan barndomen är att bli musikproducent. När Graces manager ger henne ett val som kan bli avgörande för hennes karriär, kommer Maggie och Grace tillsammans på en plan som kan förändra båda deras liv för alltid.
i dag 15:00 - Filmstaden Bergakungen
17:00 - Filmstaden Bergakungen
20:10 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 17:00 - Filmstaden Bergakungen
20:10 - Filmstaden Bergakungen
Film Berts dagbok på bio i Göteborg.
Berts dagbok 6.2
Familj  Barntillåten, 1:30
Det är Bert Ljungs och hans kompisar Åkes och Lill-Eriks första dag på högstadiet. På skolan är Yoghurt-Leila den stora stjärnan. Hon går i nian, är reklammodell, cool och precis alla beundrar henne. Så fort Bert får syn på Leila faller han pladask. Men hur ska han få henne att lägga märke till honom, han går ju bara i sjuan?! Kanske kan Amira, ny i Berts klass och lillasyster till Leila, vara till hjälp? Snart tar en pirrig historia fart genom en pinsam skoltemadag, rawfoodbollar, ett oförutsett toalettbesök och inte minst – två hemliga dagböcker. *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 15:40 - Filmstaden Bergakungen
16:40 - Biopalatset
i morgon 15:40 - Filmstaden Bergakungen
16:40 - Biopalatset
Film Funhouse på bio i Göteborg.
Funhouse 6.2
Skräck  15 år, 1:46
Den nedgångna körsångaren och före detta kändis-maken Kasper bjuds in att tävla i Funhouse, ett webbsänt ”Big Brother”-liknande realityprogram. För att stöpa om sin image och ändra sitt taskiga rykte går han motvilligt med på att delta. Tillsammans med sju andra C-kändisar från hela världen ska han tävla om 5 miljoner dollar. Först är Funhouse, som namnet antyder, präglat av roligheter, nya vänskaper, kärlek och lite rivalitet. Men till allas chock övergår snabbt roligheterna i misär när den första utmaningen slutar med att en av deltagarna blir brutalt mördad.
i dag 20:40 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 20:40 - Filmstaden Bergakungen
Film Honest Thief på bio i Göteborg.
Honest Thief 6.2
Action  15 år, 1:39
Liam Neeson är bankrånaren Tom Carter, som länge gäckat polisen med sina smarta kassaskåpskupper. När han plötsligt träffar kvinnan i sitt liv tar han beslutet att lämna över sig själv och alla stulna miljoner till polisen. Målet är att få en deal om kortare strafftid för sedan kunna börja ett nytt liv på allvar. Men Tom inser snart att polisen är mer korrupt än han själv, och för att rentvå sitt namn måste han slå tillbaka.
i dag 17:00 - Biopalatset
18:30 - Filmstaden Bergakungen
19:50 - Biopalatset
21:00 - Filmstaden Bergakungen
21:00 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 14:20 - Filmstaden Bergakungen
17:00 - Biopalatset
19:50 - Biopalatset
21:00 - Filmstaden Bergakungen
21:00 - Filmstaden Bergakungen
Film Misbehaviour på bio i Göteborg.
Misbehaviour 6.2
Drama  7 år, 1:47
Året är 1970, och den ambitiösa medelklasstjejen Sally har motvilligt tvingats inse att attityden hos män i hennes omgivning sätter käppar i hjulet för karriären. När hon träffar rebelliska Jo förenas två skarpsinniga kvinnor med olika bakgrund och temperament i kampen för att exponera skönhetstävlingars föråldrade kvinnosyn. Tillsammans med sina medsystrar tänker de genomföra en högljudd protest mitt under Miss World-uttagningen, som direktsänds världen över med Bob Hope som programledare. Men Sally och Jo är inte ute efter att förnedra tävlingsdeltagare som kanske rest långväga för en chans att förändra sin tillvaro. Miss Sweden är förhandstippad som segrare, nu verkar det för första gången som om en mörkhyad kvinna skulle ha chans att vinna. Misbehaviour är den sanna historien om hur dramatiken och mediacirkusen kring 1970 års Miss World kom att bli den verkliga startsignalen för kvinnorättsrörelsen i England.
i dag 12:00 - Filmstaden Bergakungen
12:40 - Filmstaden Bergakungen
15:20 - Filmstaden Bergakungen
15:40 - Biopalatset
17:50 - Filmstaden Bergakungen
19:00 - Biopalatset
i morgon 12:40 - Filmstaden Bergakungen
15:20 - Filmstaden Bergakungen
15:40 - Biopalatset
17:50 - Filmstaden Bergakungen
19:00 - Biopalatset
Film Shirley på bio i Göteborg.
Shirley 6.2
Biografi  Drama  Thriller  15 år, 1:47
Skräckförfattaren Shirley Jackson bor i ett stort hus i en liten amerikansk stad. Hennes make som är collegeprofessor bjuder en av sina protegéer och hans flickvän att flytta in hos dem. Men vad som skulle blivit en intellektuell och kreativ samvaro förvrängs snart till ett socialt spel, misstänkt likt de psykologiska thrillers Shirley är berömd för. En porträttlik Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale, Mad Men) gör briljant huvudrollen baserad på den verkliga 50-talsförfattarinnan.
i morgon 15:50 - Filmstaden Bergakungen
Film Adam på bio i Göteborg.
Adam 6.2
Drama  från 11 år, 1:38

Kunderna står i kö varje morgon när Alba öppnar luckan till sitt lilla bageri där hon säljer sina läckra hembakade bröd och bakverk. Bageriet har hon startat för att kunna försörja sig och sin dotter, sedan hon blivit änka. Men kampen för att överleva har gjort henne hård och avstängd från sina känslor. En dag knackar det på dörren. Samia är höggravid, helt ensam och har ingenstans att ta vägen. Det kunde ha blivit ytterligare en börda på Albas axlar men det blir tvärtom. Något som legat gömt länge väcks till liv och livet blir plötsligt så mycket ljusare.

För bilder i tif-format, mejla till [email protected]

 

i morgon 18:40 - Hagabion
lördag 14:15 - Hagabion
söndag 14:15 - Hagabion
måndag 21:00 - Hagabion
tisdag 21:00 - Hagabion
Film Rymdresan på bio i Göteborg.
Rymdresan 6.1
Äventyr  Familj  Barntillåten, 1:14
12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus hamnar ombord på en hemmabyggd raket. Bakom raketbygget står Albert, en lätt galen vetenskapsman, och hans hjälpreda Lemming, en talande lämmel. Tillsammans ger sig den osannolika kvartetten ut på en fartfylld resa bakåt i tiden för att hindra en raket-olycka som tog livet av Alberts stora kärlek Lisa. Men för att lyckas måste man först stoppa en gigantisk asteroid på väg rakt mot jorden. Resan tar våra udda hjältar till Mars, genom svarta hål och 65 miljoner år bakåt i tiden innan de fyra astronauterna ställs inför ett avgörande val: Ska de rädda jorden eller Alberts stora kärlek? "Rymdresan" är ett familjeäventyr i ljusets hastighet om vänskap, vetenskap och vikten av att tro på sig själv. *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 12:10 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 12:10 - Filmstaden Bergakungen
Film Trolls 2: Världsturnén på bio i Göteborg.
Trolls 2: Världsturnén 6.1
Äventyr  Komedi  Animerat  Familj  7 år, 1:31
Poppy och Kvist ger sig ut på ett äventyr som kommer att föra dem långt bortom den verklighet de förut känt till. Under resans gång kommer de att upptäcka att de tillhör bara ett av de sex olika sorters trollfolk som bor utspridda över sex olika länder och som är hängivna sex olika sorters musik: Funk, Country, Techno, Klassiskt, Pop och Rock. Deras värld kommer att bli väldigt mycket större, och väldigt mycket högljuddare, än förut. En medlem av hårdrockens kungafamilj, drottning Barb, vill, med hjälp av sin far kung Thrash, förgöra alla andra sorters musik så att hårdrocken ensam kan regera. Världens öde står på spel och Poppy, Kvist, Biggie, Chenille, Satin, Cooper och Guy Diamond ger sig iväg så att de tillsammans kan hindra Barb från att ta över hela scenen. *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 12:30 - Filmstaden Bergakungen
15:10 - Filmstaden Bergakungen
16:00 - Biopalatset
17:30 - Filmstaden Bergakungen
18:20 - Biopalatset
i morgon 12:30 - Filmstaden Bergakungen
15:10 - Filmstaden Bergakungen
16:00 - Biopalatset
17:30 - Filmstaden Bergakungen
18:20 - Biopalatset
Film Bageriet på Portobello Road på bio i Göteborg.
Bageriet på Portobello Road 6.0
Drama  Komedi  Barntillåten, 1:37
Fast besluten att fullfölja sin bortgångna mammas dröm att öppna ett café i charmiga Notting Hill, tar 19 åriga Clarissa hjälp av sin mammas bästa vän Isabella och sin excentriska mormor Mimi. Tre generationer kvinnor som måste övervinna sorg, tvivel och hur de ska hedra deras älskade Sarahs minne samtidigt som de börjar ett äventyr att etablera ett bageri mitt i London som är fylld av kärlek, hopp och färgstarka bakverk från hela världen.
i dag 13:10 - Filmstaden Bergakungen
14:45 - Filmstaden Bergakungen
15:20 - Biopalatset
19:10 - Biopalatset
i morgon 13:10 - Filmstaden Bergakungen
14:45 - Filmstaden Bergakungen
15:20 - Biopalatset
19:10 - Biopalatset
Film Andra sidan på bio i Göteborg.
Andra sidan 5.9
Skräck  15 år, 1:27
Shirin har just flyttat till ett parhus utanför stan med sin sambo Fredrik och hans son, Lucas. När Fredrik är bortrest på jobb börjar märkliga ljud komma från husets andra, obebodda, del. Och Lucas har från ingenstans fått en ny bästa vän...
fredag 21:30 - Filmstaden Bergakungen
22:00 - Biopalatset
lördag 21:30 - Filmstaden Bergakungen
22:00 - Biopalatset
söndag 21:30 - Filmstaden Bergakungen
måndag 21:30 - Filmstaden Bergakungen
tisdag 21:30 - Filmstaden Bergakungen
Film Antebellum på bio i Göteborg.
Antebellum 5.6
Skräck  Thriller  15 år, 1:45
Den framgångsrika författarinnan Veronica Henley finner sig fast i en skrämmande verklighet och måste snabbt avslöja det invecklade och komplicerade mysteriet innan det är för sent. "Antebellum" är en skrämmande mystery thriller från producenten till de hyllade filmerna ”Get Out” och ”Us”, och de banbrytande regissörerna Gerard Bush och Christopher Renz.
i dag 18:40 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 18:40 - Filmstaden Bergakungen
Film The New Mutants på bio i Göteborg.
The New Mutants 5.5
Action  Skräck  Sci-Fi  15 år, 1:34
Marvel Entertainment och Twentieth Century Studios presenterar "The New Mutants", en skräckthriller som utspelar sig i ett avlägset mentalsjukhus där en grupp unga mutanter hålls inspärrade för psykiatrisk övervakning. En rad märkliga händelser gör att deras nya förmågor och vänskap sätts på prov samtidigt som de kämpar för sin överlevnad.
i dag 20:30 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 20:30 - Filmstaden Bergakungen
Film The Secrets We Keep på bio i Göteborg.
The Secrets We Keep 5.4
Drama  Thriller  15 år, 1:38
I en fridfull amerikansk stad försöker Maja sakta bygga upp sitt liv tillsammans med sin man efter de hemskheter hon utsattes för under andra världskriget. En dag flyttar en man in i området med sin familj och Maja är övertygad om att han är den tyske soldat som plågade henne och mördade hennes syster. Hon kidnappar honom för att utkräva hämnd men har hon rätt person...
i dag 14:10 - Filmstaden Bergakungen
17:10 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 14:10 - Filmstaden Bergakungen
17:10 - Filmstaden Bergakungen
Film After We Collided på bio i Göteborg.
After We Collided 5.3
Romantik  Drama  11 år, 1:45
Hardin Scott och Tessa Young går igenom efterdyningarna av deras uppbrott. Medan Hardin faller in i dåliga vanor är Tessa fylld av nytt självförtroende och landar sina drömmars praktikplats på förlaget Vance. På sin nya arbetsplats uppmärksammar hon sin stiliga nya medarbetare Trevor, som är exakt den typ av kille som hon borde vara med. Han är smart, rolig, stilig och ansvarsfull, men Tessa kan inte få Hardin ur huvudet. Han är ju ändå hennes livs kärlek. Trots alla deras missförstånd och svårigheter kan Tessa inte förneka dragningskraften hon har till Hardin. Hon önskar att hon kunde hålla sig borta... det är bara inte så lätt. Genom alla med- och motgångar kommer Hardin och Tessa att kämpa för att vara tillsammans ... även om universum vill att de ska vara isär.
i dag 20:50 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 19:40 - Biopalatset
20:50 - Filmstaden Bergakungen
Film Ahmet Iki Gözüm på bio i Göteborg.
Ahmet Iki Gözüm
Drama  15 år, 1:55
Den hyllade poeten, sångaren och konstnären Ahmet Kaya blev en röst för alla Turkiets fattiga och marginaliserade. Under senare delen av som karriär kom Ahmet Kaya både att bli inflytelserik och kontroversiell. Den här filmen berättar hur Ahmet Kaya kom att bli den omtyckta rösten och folkliga artisten.
i dag 19:40 - Filmstaden Bergakungen
i morgon 19:40 - Filmstaden Bergakungen
Film Nelly Rapp - Monsteragent på bio i Göteborg.
Nelly Rapp - Monsteragent
Familj  11 år, 1:32
**Filmen är tillåten från 7 år i vuxens sällskap.** Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.
fredag 12:00 - Filmstaden Bergakungen
14:00 - Biopalatset
14:30 - Filmstaden Bergakungen
16:30 - Biopalatset
17:00 - Filmstaden Bergakungen
19:00 - Biopalatset
lördag 11:30 - Biopalatset
12:00 - Filmstaden Bergakungen
14:00 - Biopalatset
14:30 - Filmstaden Bergakungen
16:30 - Biopalatset
17:00 - Filmstaden Bergakungen
19:00 - Biopalatset
söndag 11:30 - Biopalatset
12:00 - Filmstaden Bergakungen
14:00 - Biopalatset
14:30 - Filmstaden Bergakungen
16:30 - Biopalatset
17:00 - Filmstaden Bergakungen
19:00 - Biopalatset
måndag 11:30 - Biopalatset
12:00 - Filmstaden Bergakungen
14:00 - Biopalatset
14:30 - Filmstaden Bergakungen
16:30 - Biopalatset
17:00 - Filmstaden Bergakungen
19:00 - Biopalatset
tisdag 11:30 - Biopalatset
12:00 - Filmstaden Bergakungen
14:00 - Biopalatset
14:30 - Filmstaden Bergakungen
16:30 - Biopalatset
17:00 - Filmstaden Bergakungen
19:00 - Biopalatset
Film Three Tenors: Voices for Eternity på bio i Göteborg.
Three Tenors: Voices for Eternity
Dokumentär  Musik  Opera  15 år, 1:30
Det har gått 30 år sedan Luciano Pavarotti, José Carreras och Plácido Domingo gjorde sin historiska debut som ”De tre tenorerna” vid Caracallas i samband med 1990 års fotbolls-VM i Italien. Musikdokumentären Three Tenors: Voices for Eternity firar de känslomässiga höjdpunkterna i den första konserten och den uppföljande konserten i Los Angeles. Med helt nya intervjuer och aldrig tidigare visat backstagematerial erbjuder denna dokumentär en fascinerande inblick i vänskapen men även rivaliteten mellan de legendariska operastjärnorna, från 1990 fram tills Pavarottis bortgång 2007. De tre tenorerna korsade en kulturell klyfta och förändrade klassisk musik för alltid.
i morgon 12:00 - Filmstaden Bergakungen