Bra film på bio i Gävle

Här hittar du filmer som går på bio just nu i Gävle.

Filmerna med högst betyg på IMDb ligger överst i listan, så scrolla bara ner tills du hittar en film som du vill se!

Film Joker på bio i Gävle.
Joker 8.9
Drama  Thriller  15 år, 2:02
Arthur, en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker… men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Han är helt ur synk med verkligheten och hans okontrollerbara och opassande skratt, som bara ökar när han försöker behärska det leder till mer hån och även våld.
i dag 15:15 - Filmstaden Gävle
18:15 - Filmstaden Gävle
20:45 - Filmstaden Gävle
21:15 - Filmstaden Gävle
i morgon 15:15 - Filmstaden Gävle
18:15 - Filmstaden Gävle
20:45 - Filmstaden Gävle
21:15 - Filmstaden Gävle
onsdag 15:15 - Filmstaden Gävle
18:15 - Filmstaden Gävle
20:45 - Filmstaden Gävle
21:15 - Filmstaden Gävle
torsdag 15:15 - Filmstaden Gävle
18:15 - Filmstaden Gävle
20:45 - Filmstaden Gävle
21:15 - Filmstaden Gävle
Film Downton Abbey på bio i Gävle.
Downton Abbey 7.8
Drama  7 år, 2:02
Familjen Crawley, ägare till det edwardianska lantgodset Downton Abbey, blir överraskade av ett storslaget kungligt besök och får hantera utmaningarna som kommer med det. Nu återkommer de populära karaktärerna från den omtyckta serien Downton Abbey i en helt nyskapad film.
i dag 15:00 - Filmstaden Gävle
17:45 - Filmstaden Gävle
i morgon 15:00 - Filmstaden Gävle
17:45 - Filmstaden Gävle
onsdag 15:00 - Filmstaden Gävle
17:45 - Filmstaden Gävle
torsdag 15:00 - Filmstaden Gävle
17:45 - Filmstaden Gävle
Film Ghostbusters - Klassiker på bio i Gävle.
Ghostbusters - Klassiker 7.8
Action  Komedi  11 år, 1:45
När universitetet reducerar den parapsykologiska avdelningen, bildar forskarna dr Venkman, dr Stantz och dr Spengler firman "Ghostbusters", som specialiserar sig på att utrota övernaturliga plågoandar. När Dana Barret upptäcker att hennes kylskåp är ingången till den andliga världen, sätts jakten igång för våra hjältar. Plötsligt måste de möta en gammal ond kraft som gör vad som helst för att få Manhattan att bli ett rent helvete.
i morgon 18:00 - Filmstaden Gävle
Film Hasse & Tage - En kärlekshistoria på bio i Gävle.
Hasse & Tage - En kärlekshistoria 7.4
Dokumentär  Barntillåten, 1:44
Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar. *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 15:30 - Filmstaden Gävle
i morgon 15:30 - Filmstaden Gävle
torsdag 15:30 - Filmstaden Gävle
Film Quick på bio i Gävle.
Quick 7.4
Drama  Thriller  15 år, 2:12
Två journalister bestämmer sig för att ta sig an lögnerna som fällde Thomas Quick - rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara. Från Hannes närgångna intervjuer med Quick på Säters kriminalvårdsanstalt, till Jennys nästan maniska faktagranskning, får publiken följa den hissnande bergochdalbanan som ska visa sig vara Sveriges största rättsskandal. Quick är en nervkittlande historia om två journalister som ger allt i sökandet efter sanningen, ett rättssystem i förfall, och en lögnare som slutar ljuga. **Så tyckte medlemmarna om Quick** 2 september förhandsvisades den svenska storfilmen ”Quick” för Filmstadens guldmedlemmar i hela landet. [Här är deras reaktioner på filmen!](https://www.filmstaden.se/nyhet/NCG82536/sa-tyckte-medlemmarna-om-quick?utm_source=Film&utm_medium=News&utm_campaign=S%C3%A5%20tyckte%20medlemmarna%20om%20Quick) *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 20:30 - Filmstaden Gävle
Film Zombieland: Double Tap på bio i Gävle.
Zombieland: Double Tap 7.4
Action  Komedi  Skräck  15 år, 1:39
I uppföljaren följer vi våra fyra zombieslaktare på en tumultartad trip som sträcker sig från Vita huset till landets mitt. De ställs inför zombies som har utvecklats sedan sist och nya överlevare. Men först och främst måste de hantera problemen som uppstår inom deras egna så kallade familj.
i dag 21:15 - Filmstaden Gävle
i morgon 21:15 - Filmstaden Gävle
onsdag 21:15 - Filmstaden Gävle
torsdag 21:15 - Filmstaden Gävle
Film Stora stygga räven på bio i Gävle.
Stora stygga räven 7.4
Animerad familjefilm  Barntillåten, 1:23

Från skaparna av Oscarsnominerade Victor & Josefine kommer en ny rolig och hjärtlig historia för hela familjen. Landsbygden är inte alltid så lugn och fridfull som man kan tro och djuren på den här gården är särskilt underliga: En räv som tar hand om en hel kycklingfamilj, en kanin som spelar stork och en anka som vill vara jultomten.

söndag 12:00 - Bio 7:an
Film En komikers uppväxt på bio i Gävle.
En komikers uppväxt 7.3
Drama  11 år, 1:31
Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan. Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen Jenny och Thomas, men bjuds bara in när de andra vill. Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning En komikers uppväxt spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.
i dag 16:00 - Filmstaden Gävle
18:15 - Filmstaden Gävle
i morgon 15:00 - Filmstaden Gävle
18:15 - Filmstaden Gävle
onsdag 16:00 - Filmstaden Gävle
18:15 - Filmstaden Gävle
torsdag 16:00 - Filmstaden Gävle
18:15 - Filmstaden Gävle
Film Judy på bio i Gävle.
Judy 7.2
Drama  Musik  7 år, 1:58
Det sägs redan att Renée Zellweger måste få en andra Oscar för comebacken som Judy Garland i filmen om den sista, turbulenta tiden i stjärnans liv. Renée visade sina musikaliska talanger i Chicago - nu fångar hon legenden Garlands unika sångröst, utseende och personlighet på pricken. Året är 1969, och flickan som blev allas älskling i Trollkarlen från OZ är en dyrkad 46-årig artist med en rad filmsuccéer och fyra äktenskap i bagaget. Nu förbereder sig Judy för en rad utsålda konserter i London. Hon är lycklig med sin nya kärlek, den tretton år yngre Mickey. Judy charmar alla från musiker till fans med värme, slagfärdighet och fantastiska scenframträdanden. Men hon är märkt av ett liv i ständigt rampljus sedan barnsben, och en smärtsam vårdnadstvist om sina älskade barn med exmaken Sidney som kan ge dem en mer stabil tillvaro. **Så tyckte medlemmarna om Judy** 7 oktober förhandsvisades ”Judy” för Filmstadens guldmedlemmar i hela landet. [Här är deras reaktioner på filmen!](https://www.filmstaden.se/nyhet/NCG24611/sa-tyckte-medlemmarna-om-judy?utm_source=Film&utm_medium=News&utm_campaign=S%C3%A5%20tyckte%20medlemmarna%20om%20Judy)
i dag 15:00 - Filmstaden Gävle
17:45 - Filmstaden Gävle
i morgon 15:00 - Filmstaden Gävle
onsdag 15:00 - Filmstaden Gävle
17:45 - Filmstaden Gävle
torsdag 15:00 - Filmstaden Gävle
17:45 - Filmstaden Gävle
Film Förfärliga snömannen på bio i Gävle.
Förfärliga snömannen 7.1
Animerat  Äventyr  Komedi  7 år, 1:38
När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av huset där hon bor i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt. Men trion måste hela tiden ligga ett steg före Burnish, en rik man som vill fånga en yeti, och zoologen Dr. Zara, för att hjälpa Everest att ta sig hem.
fredag 15:00 - Filmstaden Gävle
lördag 12:30 - Filmstaden Gävle
15:00 - Filmstaden Gävle
söndag 12:30 - Filmstaden Gävle
15:00 - Filmstaden Gävle
Film Maleficent 2: Ondskans härskarinna på bio i Gävle.
Maleficent 2: Ondskans härskarinna 7.1
Äventyr  Fantasy  11 år, 1:59
Vi följer den komplicerade relationen mellan Maleficent och den blivande drottningen Aurora. Tillsammans kämpar de mot nya motståndare för att skydda hedarna och de magiska varelser som bor där. Angelina Jolie och Elle Fanning repriserar sina roller som Maleficent och Aurora när historien fortsätter flera år efter handlingen i den första filmen.
i dag 15:15 - Filmstaden Gävle
18:00 - Filmstaden Gävle
21:00 - Filmstaden Gävle
i morgon 15:15 - Filmstaden Gävle
18:00 - Filmstaden Gävle
21:00 - Filmstaden Gävle
onsdag 15:15 - Filmstaden Gävle
18:00 - Filmstaden Gävle
21:00 - Filmstaden Gävle
torsdag 15:15 - Filmstaden Gävle
18:00 - Filmstaden Gävle
21:00 - Filmstaden Gävle
Film Det Kapitel 2 på bio i Gävle.
Det Kapitel 2 6.9
Skräck  Thriller  15 år, 2:50
27 år efter händelserna under sommaren 1989 kommer Det tillbaka. Losers Club håller sitt löfte och återvänder till Derry för att sätta stopp för ondskan en gång för alla, men vad de inte vet är att Det den här gången är både starkare och grymmare än någonsin. *Obs! Filmen innehåller scener med blinkande ljus, vilket kan påverka personer med fotosensitiv epilepsi.*
i morgon 20:30 - Filmstaden Gävle
torsdag 20:30 - Filmstaden Gävle
Film Gud finns, hennes namn är Petrunya på bio i Gävle.
Gud finns, hennes namn är Petrunya 6.9
Drama  11 år (7 år i vuxens sällskap), 1:40

I den lilla nordmakedonska staden Stip är det tradition att prästen varje januari släpper ner ett stort träkors i floden. Hundratals män kastar sig efter korset och den som lyckas fånga det garanteras lycka och välgång. Just detta år får Petrunya ett ryck och dyker ner i vattnet och lyckas ta korset före alla andra. Det är första gången en kvinna ger sig in i leken och reaktionerna är våldsamma. Men Petrunya står på sig. Hon har tagit korset och vägrar lämna det ifrån sig.

i dag 18:30 - Bio 7:an
i morgon 16:00 - Bio 7:an
Film De osynliga på bio i Gävle.
De osynliga 6.7
Drama  Komedi  Barntillåten, 1:42

Ett center för hemlösa kvinnor tvingas stänga med kort varsel när kommunen ska spara pengar. Nu gäller det för socialarbetarna som driver centret att på tre månader hjälpa kvinnorna tillbaka in i samhället. För att lyckas skyr de inga medel. De utnyttjar skrupelfritt alla upptänkliga kontakter, förfalskar, hittar på och ljuger friskt. Allt är tillåtet!

Manuset bygger på Claire Lajeunies reportagebok ”Sur la route des invisibles: Femmes dans la rue” och i rollerna ser vi amatörskådespelare med egna erfarenheter av hemlöshet. De osynliga är fransk feel-good med förankring i verkligheten – en jordnära, empatisk och underhållande samtidsskildring.

i morgon 18:30 - Bio 7:an
Film Hustlers på bio i Gävle.
Hustlers 6.6
Komedi  Drama  11 år, 1:50
Inspirerad av en sann historia får vi följa några f.d. strippor som bestämmer sig för att slå till mot sina Wall Street-kunder.
onsdag 20:30 - Filmstaden Gävle
Film Gemini Man på bio i Gävle.
Gemini Man 5.7
Action  Thriller  15 år, 1:57
Vem räddar dig från dig själv? En extremt skicklig lönnmördare blir plötsligt förföljd av en mystisk ung man som till synes kan förutsäga alla hans drag.
i dag 18:30 - Filmstaden Gävle
21:00 - Filmstaden Gävle
i morgon 21:00 - Filmstaden Gävle
onsdag 18:30 - Filmstaden Gävle
21:00 - Filmstaden Gävle
torsdag 18:30 - Filmstaden Gävle
21:00 - Filmstaden Gävle
Film Terminator: Dark Fate på bio i Gävle.
Terminator: Dark Fate
Action  Äventyr  Sci-Fi  15 år, 2:10
Människans motståndskraft har tvingat Skynet att skicka alltmer utvecklade Terminators för att utrota hotet från mänskligheten en gång för alla. För 27 år sedan försökte de eliminera den framtida rebelledaren John Connor, men en ohelig allians av vänner och fiender ändrade framtiden innan den inträffat och hindrade Skynet från att bli till. Frågan är om det räckte att ändra tidens gång för att rädda människorna från sitt öde?
fredag 20:30 - Filmstaden Gävle
23:30 - Filmstaden Gävle
lördag 20:30 - Filmstaden Gävle
23:30 - Filmstaden Gävle
söndag 20:30 - Filmstaden Gävle
Film Tills Frank skiljer oss åt på bio i Gävle.
Tills Frank skiljer oss åt
Komedi  Romantik  Barntillåten, 1:43
Vera har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmige kollega Frank, men hennes livscoach tycker det är dags att Vera sänker sina krav, mållåser på en hyfsad kille och sätter fart på sitt liv. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll. **Så tyckte medlemmarna om Tills Frank skiljer oss åt** 12 oktober förhandsvisades den svenska storfilmen ”Tills Frank skiljer oss åt” för Filmstadens medlemmar i hela landet. [Här är deras reaktioner på filmen!](https://www.filmstaden.se/nyhet/NCG27042/sa-tyckte-medlemmarna-om-till-frank-skiljer-oss-at?utm_source=Film&utm_medium=News&utm_campaign=S%C3%A5%20tyckte%20medlemmarna%20om%20Till%20Frank%20skiljer%20oss%20%C3%A5t) *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 16:00 - Filmstaden Gävle
18:30 - Filmstaden Gävle
20:30 - Filmstaden Gävle
i morgon 16:00 - Filmstaden Gävle
18:30 - Filmstaden Gävle
20:30 - Filmstaden Gävle
onsdag 15:00 - Filmstaden Gävle
16:00 - Filmstaden Gävle
18:30 - Filmstaden Gävle
20:30 - Filmstaden Gävle
torsdag 16:00 - Filmstaden Gävle
18:30 - Filmstaden Gävle
20:30 - Filmstaden Gävle