Bra film på bio i Örebro

Här hittar du filmer som går på bio just nu i Örebro.

Filmerna med högst betyg på IMDb ligger överst i listan, så scrolla bara ner tills du hittar en film som du vill se!

Film Joker på bio i Örebro.
Joker 8.9
Drama  Thriller  15 år, 2:02
Arthur, en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker… men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Han är helt ur synk med verkligheten och hans okontrollerbara och opassande skratt, som bara ökar när han försöker behärska det leder till mer hån och även våld.
i dag 15:50 - Filmstaden Örebro
18:10 - Filmstaden Örebro
18:40 - Filmstaden Örebro
21:00 - Filmstaden Örebro
i morgon 15:50 - Filmstaden Örebro
18:10 - Filmstaden Örebro
18:40 - Filmstaden Örebro
21:00 - Filmstaden Örebro
onsdag 15:50 - Filmstaden Örebro
18:10 - Filmstaden Örebro
18:40 - Filmstaden Örebro
21:00 - Filmstaden Örebro
torsdag 15:50 - Filmstaden Örebro
18:10 - Filmstaden Örebro
18:40 - Filmstaden Örebro
21:00 - Filmstaden Örebro
Film Bortom det synliga - filmen om Hilma af Klint på bio i Örebro.
Bortom det synliga - filmen om Hilma af Klint 8.0
Dokumentär  Barntillåten, 1:33
Det abstrakta måleriet som revolutionerade konstvärlden i början av 1900-talet har tillskrivits Kandinsky, Malevich och Mondrian. Idag vet vi bättre. Det var en svensk konstnär som var först och hon var kvinna. Redan 1906 målade Hilma af Klint storslagna abstrakta verk, långt före det ryska och franska avantgardet. Flera av deras verk har stora likheter med de tavlor som af Klint målade flera år tidigare. Skulle Kandinsky kunna ha sett af Klints målningar och tagit intryck? Tanken är svindlande. Af Klints målningar återfanns i ett vindsförråd på Strandvägen i Stockholm i slutet av 1960-talet, bara för att ignoreras av de stora institutionerna för modern konst. Idag är tonen en annan. Moderna Museet, Lousiana och Guggenheim i New York har alla haft hyllade af Klint-utställningar. Utöver att ge Hilma af Klint en rättmätig plats i konsthistorien lyckas den tyska regissören Halina Dyrschka i denna dokumentär kongenialt förmedla den tidlösa, andliga och storslagna känsla som finns i Hilma af Klints verk.
i dag 15:00 - Filmstaden Örebro
i morgon 15:00 - Filmstaden Örebro
onsdag 15:00 - Filmstaden Örebro
torsdag 15:00 - Filmstaden Örebro
17:20 - Filmstaden Örebro
Film Bortom det synliga – filmen om Hilma af Klint på bio i Örebro.
Bortom det synliga – filmen om Hilma af Klint 8.0
Dokumentär  Barntillåten, 1:33

Det abstrakta måleriet som revolutionerade konstvärlden i början av 1900-talet har tillskrivits Kandinsky, Malevich och Mondrian. Idag vet vi bättre. Det var en svensk konstnär som var först och hon var kvinna.

Redan 1906 målade Hilma af Klint storslagna abstrakta verk, långt före det ryska och franska avantgardet. Flera av deras verk har stora likheter med de tavlor som af Klint målade flera år tidigare. Skulle Kandinsky kunna ha sett af Klints målningar och tagit intryck? Tanken är svindlande.

Af Klints målningar återfanns i ett vindsförråd på Strandvägen i Stockholm i slutet av 1960-talet, bara för att ignoreras av de stora institutionerna för modern konst. Idag är tonen en annan. Moderna Museet, Lousiana och Guggenheim i New York har alla haft hyllade af Klint-utställningar.

Utöver att ge Hilma af Klint en rättmätig plats i konsthistorien lyckas den tyska regissören Halina Dyrschka i denna dokumentär kongenialt förmedla den tidlösa, andliga och storslagna känsla som finns i Hilma af Klints verk.

fredag 18:30 - Roxy
Film Downton Abbey på bio i Örebro.
Downton Abbey 7.8
Drama  7 år, 2:02
Familjen Crawley, ägare till det edwardianska lantgodset Downton Abbey, blir överraskade av ett storslaget kungligt besök och får hantera utmaningarna som kommer med det. Nu återkommer de populära karaktärerna från den omtyckta serien Downton Abbey i en helt nyskapad film.
i dag 14:40 - Filmstaden Örebro
18:20 - Filmstaden Örebro
i morgon 14:40 - Filmstaden Örebro
18:20 - Filmstaden Örebro
onsdag 14:40 - Filmstaden Örebro
18:20 - Filmstaden Örebro
torsdag 14:40 - Filmstaden Örebro
18:20 - Filmstaden Örebro
Film Ghostbusters - Klassiker på bio i Örebro.
Ghostbusters - Klassiker 7.8
Action  Komedi  11 år, 1:45
När universitetet reducerar den parapsykologiska avdelningen, bildar forskarna dr Venkman, dr Stantz och dr Spengler firman "Ghostbusters", som specialiserar sig på att utrota övernaturliga plågoandar. När Dana Barret upptäcker att hennes kylskåp är ingången till den andliga världen, sätts jakten igång för våra hjältar. Plötsligt måste de möta en gammal ond kraft som gör vad som helst för att få Manhattan att bli ett rent helvete.
i morgon 17:20 - Filmstaden Örebro
Film Smärta och ära på bio i Örebro.
Smärta och ära 7.7
Drama  11 år, 1:54
Pedro Almodóvar är tillbaka med ännu ett mästerverk, präglat av den kombination av humor och allvar som gör honom till en av de stora filmskaparna. I sin unika glödande färgskala berättar han historien om regissören Salvador Mallo, spelad av Antonio Banderas. Salvador har nått stora framgångar i livet och nu ska en av hans restaurerade filmer få nypremiär. Samtidigt plågas han av diverse krämpor, och än mer av en tomhetskänsla - vad betyder yrkesframgångar, och varför ska man underkasta sig pretentiösa intervjuer och tröttsamt smicker? I jakten på livets mening drömmer sig Salvador tillbaka till barndomen, fattig på pengar men rik på kärlek från hans viljestarka mamma (Penélope Cruz). Han minns pojkårens upptåg och de första aningarna om attraktion till det egna könet. Den nutida Salvador pysslar om sin åldrade, alltjämt vasstungade mor (Julieta Serrano) och återser en gammal kärlek. "Smärta och ära" är en visuell och känslomässig fest för Almodóvars många fans - det är filmen han alltid velat göra, och som kanske handlar om honom själv. Antonio Banderas fick pris för bästa manliga skådespelare i Cannes för sin prestation.
i dag 17:20 - Filmstaden Örebro
i morgon 16:00 - Filmstaden Örebro
onsdag 11:00 - Filmstaden Örebro
torsdag 16:00 - Filmstaden Örebro
Film Amazing Grace på bio i Örebro.
Amazing Grace 7.6
Dokumentär  Musik  Barntillåten, 1:29
Året är 1972, och efter 11 raka listettor tar soulmusikens gudmor Aretha Franklin ton i New Temple Missionary Baptist Church i Los Angeles. Två kvällars konsertmagi som ska förevigas i hennes legendariska livealbum Amazing Grace. På plats finns även Oscarsvinnande regissören Sydney Pollack, anlitad att fånga konserterna på film. Men sedan dess har dessa magiska kvällar förblivit osedda, och först nu - 47 år senare, får de se dagens ljus.Amazing Grace är en upplyftande, atmosfärisk upplevelse som tar dig tillbaka till 70-talets amerikanska gospelkyrkor - en omistlig lisa för själen. *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 16:00 - Filmstaden Örebro
onsdag 16:00 - Filmstaden Örebro
Film Hasse & Tage - En kärlekshistoria på bio i Örebro.
Hasse & Tage - En kärlekshistoria 7.4
Dokumentär  Barntillåten, 1:44
Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar. *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 15:30 - Filmstaden Örebro
i morgon 15:30 - Filmstaden Örebro
onsdag 15:30 - Filmstaden Örebro
torsdag 15:30 - Filmstaden Örebro
Film Quick på bio i Örebro.
Quick 7.4
Drama  Thriller  15 år, 2:12
Två journalister bestämmer sig för att ta sig an lögnerna som fällde Thomas Quick - rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara. Från Hannes närgångna intervjuer med Quick på Säters kriminalvårdsanstalt, till Jennys nästan maniska faktagranskning, får publiken följa den hissnande bergochdalbanan som ska visa sig vara Sveriges största rättsskandal. Quick är en nervkittlande historia om två journalister som ger allt i sökandet efter sanningen, ett rättssystem i förfall, och en lögnare som slutar ljuga. **Så tyckte medlemmarna om Quick** 2 september förhandsvisades den svenska storfilmen ”Quick” för Filmstadens guldmedlemmar i hela landet. [Här är deras reaktioner på filmen!](https://www.filmstaden.se/nyhet/NCG82536/sa-tyckte-medlemmarna-om-quick?utm_source=Film&utm_medium=News&utm_campaign=S%C3%A5%20tyckte%20medlemmarna%20om%20Quick) *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
onsdag 17:20 - Filmstaden Örebro
Film Zombieland: Double Tap på bio i Örebro.
Zombieland: Double Tap 7.4
Action  Komedi  Skräck  15 år, 1:39
I uppföljaren följer vi våra fyra zombieslaktare på en tumultartad trip som sträcker sig från Vita huset till landets mitt. De ställs inför zombies som har utvecklats sedan sist och nya överlevare. Men först och främst måste de hantera problemen som uppstår inom deras egna så kallade familj.
i dag 18:50 - Filmstaden Örebro
21:30 - Filmstaden Örebro
i morgon 18:50 - Filmstaden Örebro
21:30 - Filmstaden Örebro
onsdag 18:50 - Filmstaden Örebro
21:30 - Filmstaden Örebro
torsdag 18:50 - Filmstaden Örebro
21:30 - Filmstaden Örebro
Film En komikers uppväxt på bio i Örebro.
En komikers uppväxt 7.3
Drama  11 år, 1:31
Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan. Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen Jenny och Thomas, men bjuds bara in när de andra vill. Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning En komikers uppväxt spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.
i dag 16:10 - Filmstaden Örebro
17:30 - Filmstaden Örebro
19:50 - Filmstaden Örebro
i morgon 16:10 - Filmstaden Örebro
17:30 - Filmstaden Örebro
19:50 - Filmstaden Örebro
onsdag 11:00 - Filmstaden Örebro
16:10 - Filmstaden Örebro
17:30 - Filmstaden Örebro
19:50 - Filmstaden Örebro
torsdag 16:10 - Filmstaden Örebro
17:30 - Filmstaden Örebro
19:50 - Filmstaden Örebro
Film Judy på bio i Örebro.
Judy 7.2
Drama  Musik  7 år, 1:58
Det sägs redan att Renée Zellweger måste få en andra Oscar för comebacken som Judy Garland i filmen om den sista, turbulenta tiden i stjärnans liv. Renée visade sina musikaliska talanger i Chicago - nu fångar hon legenden Garlands unika sångröst, utseende och personlighet på pricken. Året är 1969, och flickan som blev allas älskling i Trollkarlen från OZ är en dyrkad 46-årig artist med en rad filmsuccéer och fyra äktenskap i bagaget. Nu förbereder sig Judy för en rad utsålda konserter i London. Hon är lycklig med sin nya kärlek, den tretton år yngre Mickey. Judy charmar alla från musiker till fans med värme, slagfärdighet och fantastiska scenframträdanden. Men hon är märkt av ett liv i ständigt rampljus sedan barnsben, och en smärtsam vårdnadstvist om sina älskade barn med exmaken Sidney som kan ge dem en mer stabil tillvaro. **Så tyckte medlemmarna om Judy** 7 oktober förhandsvisades ”Judy” för Filmstadens guldmedlemmar i hela landet. [Här är deras reaktioner på filmen!](https://www.filmstaden.se/nyhet/NCG24611/sa-tyckte-medlemmarna-om-judy?utm_source=Film&utm_medium=News&utm_campaign=S%C3%A5%20tyckte%20medlemmarna%20om%20Judy)
i dag 14:30 - Filmstaden Örebro
18:30 - Filmstaden Örebro
i morgon 14:30 - Filmstaden Örebro
18:30 - Filmstaden Örebro
onsdag 14:30 - Filmstaden Örebro
18:30 - Filmstaden Örebro
torsdag 14:30 - Filmstaden Örebro
18:30 - Filmstaden Örebro
Film Förfärliga snömannen på bio i Örebro.
Förfärliga snömannen 7.1
Animerat  Äventyr  Komedi  7 år, 1:38
När tonåringen Yi stöter på en ung yeti på taket av huset där hon bor i Shanghai, ger hon och hennes busiga vänner Jin och Peng honom namnet Everest och inleder en episk resa för att återförena den magiska varelsen med sin familj på jordens högsta punkt. Men trion måste hela tiden ligga ett steg före Burnish, en rik man som vill fånga en yeti, och zoologen Dr. Zara, för att hjälpa Everest att ta sig hem.
fredag 15:10 - Filmstaden Örebro
lördag 12:40 - Filmstaden Örebro
15:10 - Filmstaden Örebro
söndag 12:40 - Filmstaden Örebro
15:10 - Filmstaden Örebro
Film Maleficent 2: Ondskans härskarinna på bio i Örebro.
Maleficent 2: Ondskans härskarinna 7.1
Äventyr  Fantasy  11 år, 1:59
Vi följer den komplicerade relationen mellan Maleficent och den blivande drottningen Aurora. Tillsammans kämpar de mot nya motståndare för att skydda hedarna och de magiska varelser som bor där. Angelina Jolie och Elle Fanning repriserar sina roller som Maleficent och Aurora när historien fortsätter flera år efter handlingen i den första filmen.
i dag 15:20 - Filmstaden Örebro
17:40 - Filmstaden Örebro
20:20 - Filmstaden Örebro
i morgon 15:20 - Filmstaden Örebro
17:40 - Filmstaden Örebro
20:20 - Filmstaden Örebro
onsdag 15:20 - Filmstaden Örebro
17:40 - Filmstaden Örebro
20:20 - Filmstaden Örebro
torsdag 15:20 - Filmstaden Örebro
17:40 - Filmstaden Örebro
20:20 - Filmstaden Örebro
Film Ad Astra på bio i Örebro.
Ad Astra 7.0
Sci-Fi  Drama  Thriller  15 år, 2:03
Astronauten Roy McBride färdas till solsystemets yttersta delar för att försöka hitta sin försvunne far. Hans resa kommer att avslöja hemligheter som sätter mänsklighetens existens på prov och samtidigt ifrågasätter vår plats i universum.
i dag 20:50 - Filmstaden Örebro
i morgon 20:50 - Filmstaden Örebro
onsdag 20:50 - Filmstaden Örebro
torsdag 20:50 - Filmstaden Örebro
Film Inte den du tror på bio i Örebro.
Inte den du tror 7.0
Drama  Romantik  11 år, 1:41
Claire är 50 år och har en yngre älskare - Ludo. När han plötsligt gör slut skapar hon en Facebook-persona, Clara, för att spionera på honom. Hon får kontakt med 24-årige Alex som snabbt fattar tycke för den mystiska Clara. Och Claire, fångad bakom sin profilbild, blir snabbt förälskad i honom. Även om deras tillvaro äger rum i en virtuell värld så är känslorna äkta och ett lekfullt spel mellan lögn och verklighet tar sin början …
i dag 14:50 - Filmstaden Örebro
i morgon 14:50 - Filmstaden Örebro
onsdag 14:50 - Filmstaden Örebro
torsdag 14:50 - Filmstaden Örebro
Film Hustlers på bio i Örebro.
Hustlers 6.6
Komedi  Drama  11 år, 1:50
Inspirerad av en sann historia får vi följa några f.d. strippor som bestämmer sig för att slå till mot sina Wall Street-kunder.
i dag 20:10 - Filmstaden Örebro
i morgon 20:10 - Filmstaden Örebro
onsdag 20:10 - Filmstaden Örebro
torsdag 20:10 - Filmstaden Örebro
Film Tre sekunder på bio i Örebro.
Tre sekunder 6.6
Drama  Thriller  15 år, 1:53
Pete Koslow arbetar som informatör åt polisen. Efter att ett uppdrag slutat med att en polis dödats tvingas han fortsätta infiltrera maffian inifrån fängelset. Frågan är hur länge han kan hålla sitt uppdrag hemligt och vad händer om han avslöja...
i dag 21:20 - Filmstaden Örebro
i morgon 21:20 - Filmstaden Örebro
onsdag 21:20 - Filmstaden Örebro
torsdag 21:20 - Filmstaden Örebro
Film Gemini Man på bio i Örebro.
Gemini Man 5.7
Action  Thriller  15 år, 1:57
Vem räddar dig från dig själv? En extremt skicklig lönnmördare blir plötsligt förföljd av en mystisk ung man som till synes kan förutsäga alla hans drag.
i dag 18:00 - Filmstaden Örebro
21:10 - Filmstaden Örebro
i morgon 18:00 - Filmstaden Örebro
21:10 - Filmstaden Örebro
onsdag 18:00 - Filmstaden Örebro
21:10 - Filmstaden Örebro
torsdag 18:00 - Filmstaden Örebro
21:10 - Filmstaden Örebro
Film Terminator: Dark Fate på bio i Örebro.
Terminator: Dark Fate
Action  Äventyr  Sci-Fi  15 år, 2:10
Människans motståndskraft har tvingat Skynet att skicka alltmer utvecklade Terminators för att utrota hotet från mänskligheten en gång för alla. För 27 år sedan försökte de eliminera den framtida rebelledaren John Connor, men en ohelig allians av vänner och fiender ändrade framtiden innan den inträffat och hindrade Skynet från att bli till. Frågan är om det räckte att ändra tidens gång för att rädda människorna från sitt öde?
fredag 20:30 - Filmstaden Örebro
23:30 - Filmstaden Örebro
lördag 20:30 - Filmstaden Örebro
23:30 - Filmstaden Örebro
söndag 20:30 - Filmstaden Örebro
Film Tills Frank skiljer oss åt på bio i Örebro.
Tills Frank skiljer oss åt
Komedi  Romantik  Barntillåten, 1:43
Vera har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmige kollega Frank, men hennes livscoach tycker det är dags att Vera sänker sina krav, mållåser på en hyfsad kille och sätter fart på sitt liv. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll. **Så tyckte medlemmarna om Tills Frank skiljer oss åt** 12 oktober förhandsvisades den svenska storfilmen ”Tills Frank skiljer oss åt” för Filmstadens medlemmar i hela landet. [Här är deras reaktioner på filmen!](https://www.filmstaden.se/nyhet/NCG27042/sa-tyckte-medlemmarna-om-till-frank-skiljer-oss-at?utm_source=Film&utm_medium=News&utm_campaign=S%C3%A5%20tyckte%20medlemmarna%20om%20Till%20Frank%20skiljer%20oss%20%C3%A5t) *Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.*
i dag 15:10 - Filmstaden Örebro
17:50 - Filmstaden Örebro
20:40 - Filmstaden Örebro
i morgon 15:10 - Filmstaden Örebro
17:50 - Filmstaden Örebro
20:40 - Filmstaden Örebro
onsdag 11:00 - Filmstaden Örebro
15:10 - Filmstaden Örebro
17:50 - Filmstaden Örebro
20:40 - Filmstaden Örebro
torsdag 15:10 - Filmstaden Örebro
17:50 - Filmstaden Örebro
20:40 - Filmstaden Örebro